A kapcsolatról

 

- Bandi!
- Hm?
- Bandi!
- Mi az már megint, Berta?
- Írj nekem egy verset!
- Nem látod, hogy dolgozom?
- Mindig ezt mondod.
- Nem, fiam, csak akkor, amikor éppen dolgozom.
 A férfi dolgozik tovább, a fiatal nő elfekszik a díványon, lábát lóbálja.
- Bandi, én eldöntöttem, hogy nem beszélek veled.
- Tény úgy.
- Bandi!
- Az imént mintha valami olyasmit mondtál volna, hogy nem állsz szóba velem.
- Az az előbb volt.
 - Vagy úgy.
 A nő feláll, a férfi mögé lép, és átkarolja a nyakát.
- Bandi, írj egy verset a te kis Csacsinszkádnak!
- Dolgozom.
- Az előbb is ezt mondtad.
- Azért, mert az előbb is dolgoztam.
- És ha az én Csacsinszkim végez a munkával, akkor megírja azt a verset az ő Csinszkájának?
- Akkor meg.
 A nő elengedi a férfit, végigjár a szobán, mindent megtapogat, mindent megérint; az aranyórát, egy törött fülű porcelánkutyát, végighúzza az ujját a polcon sorakozó Ady-köteteken.
- Jajj, Bandi, én ezt már nem bírom tovább! Ugye végeztél?
- Nem, fiam, még nem.
- Pedig már olyan régóta dolgozol. Én nem is hiszem el.
- Ilyen lármában nem is megy.
- Akarod, hogy behajtsam az ablakot?
- Nem, ne hajtsd be az ablakot!
- Most miért vagy olyan ideges? Én csak segíteni akarok.
- Akkor segítesz, ha nem szólsz hozzám.
- Márpedig az nem fog menni.
- És ugyan miért nem?
- Azért, mert én vagyok a te múzsád. Én ihletlek meg. Milyen csacsi vagy! Csacsinszki!
- Akkor legyél csendes múzsa!
 A nő megvonja a vállát, visszaül a díványra és újságot vesz a kezébe. Nagyokat sóhajt.
- Mi az, Berta?
- Ez a Juhász Gyula olyan szép verseket ír ahhoz a színésznőhöz. Hogy is hívják…? No, de lényegtelen. Pedig még csak el se jegyezte!
 A férfi felpattan, kimegy a szobából, egy megsárgult papírlappal tér vissza, a dohányzóasztal üveglapjára csapja.
- Itt a versed, fiam.
- De Bandi, ezen az áll, hogy „Lédával a bálban”.
 A férfi tollat ragad, a papír fölé hajol, csak úgy serceg a toll, fröcsköl a tinta.
LÉDÁVAL CSINSZKÁVAL A BÁLBAN

 

 

 
Tündérkacaj
 
CSS Codes

Csaba blogja - "It's hammertime!"    *****    ~ FBLOG ~ A BARÁTOM VÁLASZTOTT NEKEM RUHÁT! FELVEGYEM, VAGY SE?!!! NAPONTA KREDITKÓDOK A CHATEN! SMINKTESZTEK! ~ FBLOG ~    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    ÚJRA NYITVA! ~FBLOG~ ÁLLATKÍSÉRLETEKTÕL MENTES A SMINKED? ~HAMAROSAN KREDIT NYEREMÉNY! TERMÉKTESZTEK!~FBLOG~ÚJRA NYITVA!    *****    Astropapa-iskolája mindenkit szeretettel vár és INGYENES TANÁCSOT AD minden kedves érdeklõdõnek!    *****    Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!